skip to Main Content
ovenschotel met tortillachips

Hoe maak je een overheerlijke ovenschotel met tortillachips?

Wanneer ik kook voor mijn vrienden willen ze altijd dat ik mijn ovenschotel met tortillachips maak. Dit gerecht heb ik van mijn moeder geleerd en iedereen vind het lekker! In dit blog deel ik het recept met jullie, want het is heel makkelijk om te maken en ook nog eens gezond!

Ovenschotel met tortillachips

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • ± 685 kcal
  • 15 minuten bereiden, 20 minuten oventijd

De benodigde ingrediënten:

2 el milde olijfolie
2 volkorentortilla’s
Biologisch mais in pot
1 middelgrote ui
500 g tartaar
400 g tomatenblokjes in blik
4 el Mexicaanse bonenkruiden
400 g kidneybonen in blik
1 rode puntpaprika 370 g
125 g geraspte belegen kaas 30+

De ovenschotel met tortillachips moet je bereiden in de volgende stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd daarna de ui in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in de pan, bak rustig de ui en bak daarna de tartaar met ¾ van de bonenkruiden op middelhoog vuur in 5 minuten. Doe de tomatenblokjes in de pan en laat het nog 5 minuten pruttelen. Voeg hierna de peper en eventueel zout toe op het op smaak te brengen.
  3. Snijd intussen de paprika in ringen en schep het tartaarmengsel in de ovenschaal.
  4. Spoel de maiskorrels en bonen in een vergiet schoon onder koud stromend water. Zorg dat het goed is uitgelekt en verdeel dit over het tartaarmengsel. Strooi hier vervolgens ½ van de kaas over en verdeel de paprikaringen.
  5. Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven.
  6. Snijd de tortilla’s ondertussen in puntjes. Leg na 15 minuten de tortillapuntjes over de ovenschotel en bestrooi het met de rest van de kaas en de bonenkruiden.
  7. Bak dit totdat de tortilla’s knapperig zijn en de kaas gesmolten is.

Dit is hoe je de ovenschotel met tortillachips maakt. Je kunt hierin variëren met meerdere groenten en andere kaassoorten. Laat weten wat je ervan vind! via het contactformulier op de contact pagina in het menu

Back To Top